seven

Vi hjälper dig med däcken

Från byte och montering, till däckhotell och försäljning av nya däck.

Vi på Kristianstad Däck- och Bilservice är en fullservice-verkstad som hanterar alla dina däckbehov.

Däckens livslängd

För att dina däck inte ska vara odugliga ser vi alltid till att mäta mönsterdjupet på däcken vid byte. Mönsterdjupet ska enligt lag vara minst 1,6 mm på sommardäck och 3 mm på vinterdäck, men eftersom bromssträckan redan påverkas vid 3 mm djup på sommardäck och 5 mm på vinterdäck bör du se dig om efter nya däck redan då.

Byt två däck åt gången

Komihåg att om du vill byta ett däck måste du även byta däcket andra sidan av hjulaxeln för att greppet och förbarheten inte ska bli ojämn och trafikfarlig. Vi ser till att du byter två däck åt gången så att du kan vara trygg på vägen.

Viktigt med bra däck

Eftersom däcken har stor inverkan på både bromssträcka och väggrepp är det viktigt att alltid har pålitliga däck på bilen. Dessutom har lufttrycket och kvaliteten på däcket påverkan på bilens bränsleförbrukning. Därför kan det även vara lönsamt att se till att däcken är i bra skick om du kör ofta.

Vi sköter monteringen och balanserar däcken åt dig så att du kan vara trygg med att dina däck sitter ordentligt.

Beställ rätt däck så monterar vi

Vi vill göra det enkelt för dig som kund. Därför har vi ett samarbete med Superdäck Kristianstad. Du beställer dina däck via länken så skickas dem till oss, boka tid och vi monterar. Du behöver bara skriva in ditt registreringsnumer och välja däck så sköter vi resten.

Beställ rätt däck till din bil här.