seven

Avgasbyte

Börjar det bli dags att byta ut avgassystem på bilen?

Med vår långa erfarenhet och breda kompetens kan du känna dig säker på att din bil får bästa tänkbara behandling. För avgasbyte i Kristianstad är vi ditt givna val. 

Avgassystemet

Bilens avgassystem är en vital del för bilens funktionalitet. Dess primära syfte är att effektivt leda ut de avgaser som bildas då motorn är igång. Avgassystemet består av ett antal ljuddämpare och i de flesta fall även en katalysator. Regelbundna besiktningar av dess komponenter rekommenderas då man på så vis kan vidta förebyggande åtgärder då det behövs. Detta innebär i bästa fall att du slipper obehagliga överraskningar och höga reparationskostnader. Vänd dig gärna till oss för hjälp med din bil. Vi är experter och finns alltid till hands vid behov av ett avgasbyte i Kristianstad.

Katalysatorns funktion

De allra flesta bilar har idag en katalysator. En sådan är nödvändig för att rensa avgaserna från giftiga ämnen innan de fortsätter vidare ut i luften. Bryr man sig om vår gemensamma miljö bör man vara noga med att bilens katalysator fungerar som den ska.