avgasbyte i kristianstad

Avgasbyte Kristianstad

Börjar det bli dags att byta ut avgassystem på bilen? Då kan du vända dig till oss på Kristianstad Däck- och Bilservice. Med vår långa erfarenhet och breda kompetens kan du känna dig säker på att din bil får bästa tänkbara behandling. Vi är MECA-anslutna och kan erbjuda högst konkurrenskraftiga priser. För avgasbyte i Kristianstad är vi ditt givna val. Välkommen!

Avgassystemet

Bilens avgassystem är en vital del för bilens funktionalitet. Dess primära syfte är att effektivt leda ut de avgaser som bildas då motorn är igång. Avgassystemet består av ett antal ljuddämpare och i de flesta fall även en katalysator. Regelbundna besiktningar av dess komponenter rekommenderas då man på så vis kan vidta förebyggande åtgärder då det behövs. Detta innebär i bästa fall att du slipper obehagliga överraskningar och höga reparationskostnader. Vänd dig gärna till oss för hjälp med din bil. Vi är experter och finns alltid till hands vid behov av ett avgasbyte i Kristianstad.

Katalysatorns funktion

De allra flesta bilar har idag en katalysator. En sådan är nödvändig för att rensa avgaserna från giftiga ämnen innan de fortsätter vidare ut i luften. Bryr man sig om vår gemensamma miljö bör man vara noga med att bilens katalysator fungerar som den ska.

Om Kristianstad Däck- och Bilservice

Vi är en MECA-ansluten verkstad som erbjuder ett brett utbud av bilvårdstjänster. Bland dessa finner du exempelvis:

  • Detaljerad Diagnostik
  • Däckservice
  • Avgasbyten
  • Bilvård
  • Motor- kamrems- och avgasbyten
  • Rekonditionering
  • Däckhotell

Vårt samarbete med MECA innebär att vi har tillgång till kvalitativa reservdelar till en lång rad olika bilmodeller. Tack vare nya EU-direktiv är du inte längre bunden till bilmärkets auktoriserade verkstäder utan kan vända dig till den verkstad du själv föredrar. Exempelvis till oss på Kristianstad Däck- och Bilservice – en bilverkstad att lita på. Vi fäster stor vikt vid service och kvalitet.

Varmt välkommen att höra av dig när du behöver hjälp med avgasbyte i Kristianstad.